behandeling

 

Beugelsoorten

De meest gebruikte beugels zijn de blokbeugel, ook wel activator genoemd, de headgear, ook wel buitenbeugel genoemd en de slotjesbeugel.

De blokbeugel of de headgear kan de groei van de kaken gunstig beïnvloeden terwijl de slotjesbeugel tanden en kiezen in de juiste stand op elkaar kan zetten.

Verschillende activatoren en de draagtijd in volgorde:

Activatoren

Twin block wordt 24 upd gedragen, de Half-open minimaal 16 upd en de vanBeek activator min. 12 upd

In de slotjesbeugel wordt vaak gebruik gemaakt van elastiekjes, biteturbo’s of een opbeetplaat

AssesoiresVaste beugel

Een alternatief voor een activator kan het Herbst scharnier zijn, deze zit vastgemaakt aan je kiezen en kan je dus niet uit doen.

In de slotjes beugel, (na de elastiekjes) kunnen we ook gebruik maken van Intermaxillaire correctieveren:

HerbstIMC


 Een slotjes beugel is normaal van metaal, maar kan ook in gedeeltelijk porselein. En een alternatief voor een slotjesbeugel is  Invisalign

Invisalign 

 Controles

 Voor de gemiddelde orthodontische behandeling moet je elke 4 tot 8 weken voor controle komen. Bij de controles bekijken we hoe het gaat

en wordt de beugel gecontroleerd en eventueel bijgesteld.

Duur

De duur van de totale behandeling is altijd afhankelijk van de te corrigeren afwijking(en), de conditie en de ontwikkeling van het gebit én

de leeftijd van de patiënt. Orthodontie werkt met subtiele middelen. Langzaam maar zeker worden tanden en kiezen verplaatst en rechtgezet.

Meestal duurt dit proces 24 tot 30 maanden.

Hygiëne en medewerking

Voor een goed eind resultaat is het heel belangrijk dat instructies voor het dragen van beugels en elastieken nauwkeurig worden opgevolgd.

Ook zul je veel meer tijd kwijt zijn met tandenpoetsen.  Iedere keer als je iets gegeten hebt, zul je alles weer schoon moeten maken.